Bliv dommer

Døm selv – Du kan også blive dommer !

Hans Jørgen Andersen
Ågårdsvej 38
7480 – Vildbjerg
tlf.    9713 3950
Mob. 2147 1650

Herning Fodbolddommer Klub for tilmelding eller yderligere informationer.

Fra DBU’s hjemmeside om dommeruddannelse :

Kan du fløjte? Kan du lide fodbold? Og tiltaler det dig at skulle lede en fodboldkamp på en neutral, diskret og myndig måde? Så tilmeld dig kurset, og vær klar til at tørne ud på en helt ny plads på banen. Som DBU Dommer.

Som dommer skal du kunne indlære lovtekster, vurdere situationer, være i stand til at fortolke dem og træffe en beslutning i et split-sekund.

DBU Dommer-kurset er fundamentet i dommeruddannelserne. Et kursusforløb med både praktisk og teoretisk indhold med elementer til brug for din personlige udvikling.

Formål DBU Dommer-kurset har til formål at forberede dig til dommerprøven, og giver dig dermed de nødvendige forudsætninger for, at du efter bestået prøve kan dømme fodboldkampe under lokalunionerne og DBU.

Du får indsigt i udvalgte områder af fodboldloven, og du får kendskab til de praktiske sider af dommergerningen. Og dermed har du de formelle forudsætninger for at dømme fodboldkampe under lokalunionerne og DBU.

Du har efterfølgende mulighed for yderligere at dygtiggøre dig på de videregående tilmeldingskurser.    Varighed og forløb Fire til otte hverdagsaftener – afhængig af de kursusformer din lokale dommerklub udbyder – samt to hele weekenddage.

Kursusforløbets teoridel foregår mellem fire til otte hverdagsaftener, mens den praktiske del foregår på to hele weekenddage.    Målgruppe Kun for dig, der holder af fodbold. Du skal kunne optræde som en neutral medspiller på en bane, hvor du hverken tilhører det ene eller andet hold.

Du skal kunne optræde i en myndig rolle, hvor alder ikke betyder så meget som din evne til at styre begivenhederne med overblik og selvtillid.

Fodbold er verdens mest populære sportsgren. Den handler om fysik, taktik og følelser. Deltagernes følelser og temperament er blandt de udfordringer, du som dommer på én og samme tid skal forstå at acceptere og sætte grænser for.    Dato/periode/ undervisningssted De lokale dommerklubber og lokalunioner udbyder kurset i det tidlige forår og i det sene efterår.

Undervisningen foregår i din lokale dommerklub. Vælg den nærmeste ved din bopæl, dit arbejdssted eller din uddannelsesinstitution!    Optagelseskriterier Kursister skal være fyldt 15 år på eksamenstidspunktet.    Kursusbeskrivelse Fodboldloven er det primære indhold i den teoretiske del af undervisningen.

Den praktiske undervisning foregår over to hele weekend-dage, der afsluttes med dommereksamen, som består af en skriftlig prøve (afkrydsningsspørgsmål) og en mundtlig prøve.

Weekend-dagene er praktisk betonede med følgende emner: Før en fodboldkamp – omklædning, opvarmning Virkemidler og placering ved dødboldsituationer Virkemidler og placering ved nærkampe Efter en fodboldkamp Dommeren som leder Kommunikation Placering og ledelse Oplæg, iagttagelse og analyse af kamp Opvarmning Kost og væske Feedback, netværk og udvikling Evaluering og afslutning    Praktisk Det vil være nødvendigt at medbringe sportstøj/træningsdragt og sportssko/fodboldstøvler til weekenddagene.    Varighed og forløb Fire til otte hverdagsaftener – afhængig af de kursusformer din lokale dommerklub udbyder – samt to hele weekenddage.

Kursusforløbets teoridel foregår mellem fire til otte hverdagsaftener, mens den praktiske del foregår på to hele weekenddage.  Pris 1990 kr.  Prisen dækker undervisning, materialer, lovbog, eksamen og eksamensgebyr. Prisen er eksklusiv forplejning. Flere fodboldklubber tilbyder finansiering for deres medlemmer.    Kompetence  Kontakt Herning Fodbolddommer Klub for tilmelding eller yderligere informationer.

Som DBU Dommer har du mulighed for at virke som fodbolddommer i såvel ungdoms- som seniorrækker.

Statistik
Cirka 3.185 aktive fodbolddommere i 2014 (opgjort august 2014).